lauantai 16. marraskuuta 2013

"Hei, mitä tää tekee?!"

Mooi, varmaan mietitte tota otsikkoa ^ :D

Kirjavalla oon kouluillut nyt kolme päivää itsenäisesti ja tänään oli vielä koulutunti.
Se on ollut ihan sairaan kiva, tosi kevyt ratsastaa ja semmonen mitä se ei todellakaan ollut vuosi sitten.
Kun Kirjavalla oon ite ratsastellut niin oon tehnyt aika paljon jumppaa molemmille lavoille ja kyljille, eli taivutellut, tehnyt ympyröitä ja väistöjä väännellyt. Joka kerta se on muuttunut aina vain paremmaksi ja tänään se oli sitten niiiiin hyvä, että mietin onko tää poni edes Kirjava joka tekee laukka-avoa?!
Ootte varmaan sillei et lol jotain avoja, mutta se on tooosi paljon Kirjavalta ja multa itseltäni!

Mutta nyt tuohon koulutuntiin. Tehtiin alkuverkat itsenäisesti ja sitten mentiin C päätyyn ympyrälle ja haettiin tasaista asetusta sisäänpäin oikeassa kierroksessa ja katsottiin peilistä istuttiinko me suorassa, oliko kädet vierekkäin, asettuuko poni tarpeeksi kaarteeseen yms. Tehtiin sellaista tehtävää laukassa, että laukka nousi I:stä ja siirryttiin raviin C. kirjaimessa. Kirjava toimi ihan hyvin, vaikka olikin vaikeampi kierros, hieman oli ehkä vahva siirtymisessä raviin, mutta se johtui minusta koska en pystynyt istua laukan viimeisiä askelia.
Vaihdettiin suunta ja alettiin nostamaan C:stä laukka ja lyhennettiin niin, että I kirjaimeen saatiin siirtyminen käyntiin. Muutama kerta alussa meni siihen käyntisiirtymistä hakemiseen, mutta kun nostin yhdellä kerralla laukan poni nosti selkänsä ylös ja nosti laukan aivan kuin takajaloilla, tai ainakin se tuntui siltä :D
Käyntisiirtymisestäkin tuli paljon pehmeämpi, kun sillä oli selkä edes vähän ylhäällä.
Seuraava tehtävä oli avotaivutus. Tehtiin sitä molemmissa kierroksissa, mutta selitän nyt miten vasempaan kierrokseen avot meni, sillä siihen onnistui paljon paremmin, mitä oikeeseen kierrokseen. Haettiin etujalkoja ja takajalkoja ristiin ja takajalkoja myös rungon alle. Käynnissä onnistu aika hyvin, meni ehkä vähän liian jyrkkää. Ravissa onnistu aika huippuhyvin, takajalkoja hieman ehkä olisi saanut viedä hieman ulospäin. (ainakin omasta mielestä) Laukassa oli toosi yllättynyt, että Kirjava yritti ja se tuotti tulosta, sillä se meni pätkiä ihan hyvää laukka-avoa! Huippuponi oli tänään<3


Perjantaina menin Ponilaakson uudella tulokkaalla Mussulla esteitä ja se osoittautui tosi mukavaksi tapaukseksi! Tykkään :) (Kirjavalla oli silloin vapaapäivä)

Huomenna meen varmaankin tallille ratsastamaan Kirjavan jos sää sallii eikä tuule ihan hirveesti :)

Maailman paras poni<3



Heipsan ja anteeks vähäinen kuvamäärä ja huonolaatuisia nekin -.- :D


~Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti