perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kouluponi, ei huono!

Mooikkelis taas!

Tän viikon maanantaina mulla oli koulu tunti joka meni ihan huippuhyvin!
Tunnin teemana oli saada poni ulkoavuille. Normaalisti alkuverkat ja sitten mentiin salmiakin muotoon eli ratsastettiin neljä kulmaa ja kolme suoraa sivua. Kulman aikana asetettiin poni ulos päin ja ulko pohkeella siirrettiin takaosaa sisäänpäin. (joo en osaa selittää) Aina suoralla sivulla pieni eteen ratsastus, ja tätä tehtävää tehtiin kaikissa askellajeissa. Vasempaan kierrokseen oli hieman vaikeampaa tehdä tätä, mutta kun tuli useampaa toistoa niin alko poni parantua huomattavasti! :)
Laukassa tehtiin salmiakin sisälle kulmasta "piruetti" jonka aikana asetettiin poneja ulos päin eli saatiin siirrettyä niiden painoa sisäänpäin. Kannattaa kokeilla noita pienen pienien volttien tekemistä jonka aikana asetetaan ulos päin, sillä Kirjava oli ihan huippukiva ratsastaa sen jälkeen laukassa, ja oli tasasella tuntumalla.

Tiistaina menin itsenäisesti maneesissa ja meni ihan hyvin. Kirjavalla oli pukkipäivä ja keskittyminen oli jäänyt laitumelle, mutta ihan hyviä pätkiä tuli. Varsinkin ravissa! Vekku kuvas meidän menoa, kiitos paljon! :)

Keskiviikkona kävin maastossa Räpän omistajan kanssa ja Kirjava nautti ihan hirmuisesti kun sai pääsellä höyryjä! Loppumatkasta poni ei enää malttanut kävellä kun oli niin innoissaan! :D

Torstaina olin hyppelemässä tunnilla. Kieltämättä mua jännitti aluks, mutta loppua kohden ei enää yhtään! Hypättiin aika pieniä esteitä, ja ihan hyvä vaan tippumisen jäljiltä. Kisoissa kieltämiseen ei kyllä syytä tiedetä, mutta epäillään että syy oli vain huono päivä. Niitä on ihmisillä ja eläimillä yhtälailla! ;--)

Tänään ratsastin Kirjavan jo heti 9.30. Laittaessa Kirjava ei oikein malttanut olla nätisti, kun kaikki kaverit on laitumella ja yks joutuu töihin :D Ratsastaessa poni osoittautui oikein mukavaksi! Tein valehtelematta koko tunni pohkeenväistöjä, mutta kyllä poni parani loppuakohden huimasti! Hienoa raviväistöä tuli, ja tuli sellanen tunne et: "Tällä ponilla vois mennä jo aitojen sisään"
Hieno poika <3
ihana kevennyskuva






Huomenna mulla on luultavasti koulutunti ja ylihuomenna kisat! Jeejee! :)
Ainiin, ens viikolla ainakin maanantaina ratsastan Lanterssilla!

~Pinja,

5 kommenttia:

  1. teetkö lanterssista jotain postausta? jaja pis kiva saada kuvii!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olis kiva saada kuvii*

      Poista
    2. voisin vaikka tehdäkkin! :)
      toivottavasti saan kuvaajan! :))

      Poista
  2. Teeppä taas postausta!! Odotan aina innolla :)

    VastaaPoista